Här är Zelda-spelet alla pratar om

Nöjesbladet mötte Nintendo tidigt i morse: "Ocarina of time" till 3DS

Foto: Nintendo
Kommande Zelda-spelet ”Ocarina of Time”. Inte lämpligt för ögon som är under sex år gamla enligt Nintendo.
SPELA

Nöjesbladets Alfred Holmgren träffade Nintendos högsta chefer tidigt i morse.

Då bekräftade Shigeru Miyamoto det alla vill veta:

– Jag vill låta er spela "Ocarina of time" igen.

I natt höll internet på att explodera av rykten och vittnesmål om att ett av de mest hyllade och älskade "Zelda"-spelen - "Ocarina of time" från 1998 - får en remake på Nintendo 3DS.

Nöjesbladet var exklusivt inbjudna till det rundabordssamtal speljätten Nintendos tyngsta profiler höll i morse svensk tid. På frågan om "Ocarina of time" sa Shigeru Miyamoto så här:

– För tre år sedan vi började vi med 3DS (Nintendos nya bärbara spelmaskin som ger 3D-djup utan glasögon, reds anm). När jag såg skärmen ville jag direkt uppleva det vidsträckta Hyrule-fältet i 3D. Jag tänkte att det verkligen skulle kännas som att vara där. Det var ett tag sedan vi gjorde "Ocarina of time", så om någon spelade det för första gången när de gick i sjätte klass så är de 24 år idag. Jag ville låta er spela det igen som vuxna.

Förenar framtid och nostalgi

Rundabordssamtalet höll Nintendo efter en övertygande presskonferens på spelmässan E3 i Los Angeles igår kväll. På konferensen förenade Nintendo futurism med nostalgi på ett sätt som fick spelforumen att brinna i natt.

De visade för första gången upp sin omtalade portabla 3D-konsol och meddelade samtidigt att nästan alla gamla klassiker kommer till 3DS i uppdaterade eller nya versioner. Ett av dem var nya "Kid Icarus: Uprising". Ett annat en remake på "Star fox 64":

– Så fort vi började med 3DS ville jag göra ett "Star Fox"-spel, säger Shigeru Miyamoto.

Allt handlade inte om 3DS på Nintendos visning på Nokia Theater i Los Angeles. De demonstrerade för första gången Wii-spelet "The Legend of Zelda: Skyward sword" och en ny tolkning av Nintendo 64-klassikern "Goldeneye".

ARTIKELN HANDLAR OM