Svenskt bolag gör spel med Robbie Williams

Foto: Foto: AP
Spelsugen.
SPELA

De har redan jobbat med Sven-Ingvars.

Och nu kan Nöjesbladet avslöja att lilla Karlstadsföretaget Nordic games siktar ännu högre med sina karaokespel.

I oktober lanserar de nämligen ”We sing Robbie Williams” till Wii.

Sommartider är ”Singstar”-tider.

Sedan karaokespelens intåg för några år sedan har den populära förfestföreteelsen blivit nästan lika folklig som ”Allsång på Skansen”.

Därför är det kanske inte så konstigt att den tydligaste ”Singstar”-konkurrenten till Wii ges ut just av ett svenskt företag. Det är Karlstadsbaserade Nordic games som ligger bakom ”We sing”-spelen, som hittills sålts i relativt blygsamma 300 000 exemplar.

– Vi är inte direkt Sony, vi är kusinerna från landet, säger Pelle Lundborg på Nordic games.

En stor kupp

Sett ur det perspektivet är det en stor kupp att den lilla svenska utgivaren nu är i full gång med att ta fram ett spel åt Robbie Williams – en artist som sålt 57 miljoner skivor världen över.

Take That har ju sitt ”Singstar”-spel, så han var nog lite sugen på ett eget spel, säger Pelle Lundborg.

”We sing Robbie Williams” släpps i oktober till Wii, parallellt med lanseringen av Robbie Williams eget greatest hits-album. Med i spelet finns 26 låtar (med videor), inklusive nya singeln ”Shame”.

– Det svåra är att det ställs helt andra krav när man gör ett spel med bara en artist, minsta detalj måste okejas. Vår agent har suttit hela dagen med EMI för att diskutera de Mii-versioner (stiliserade Wii-avatarer, reds anm) som ska vara med i spelet. Det tar liksom en månad att göra två Miis... Men vi är vana vid att artister ställer krav.

Tv-spel effektivare än skivor

Och det är kanske inte så konstigt. Många artister ser idag TV-spel som ett effektivare sätt att nå ny publik än skivor. Något Robbie Williams, som har några svajiga år bakom sig, lär vara medveten om.

Kanske hänger hans fortsatta karriär på fyra killar i Karlstad.