SPELNYTT

Vi håller koll på det senaste i spelvärlden

SPELA

Månadens i särklass tyngsta nyhet: utvecklarna av det ursprungliga ”Bioshock”, Irrational, följer helt oväntat upp sitt mästerverk med ett nytt spel – trots att de inte var inblandade i ”Bioshock 2”. Projektet heter ”Bioshock infinite” och vågar, till skillnad från det 2K Marin-utvecklade ”Bioshock 2”, ta språnget bort från undervattensstaden Rapture. Närmare bestämt rakt upp i luften. ”Infinite” utspelar sig 50 år ­före det första ”Bioshock”, i en svävande stad där arrogans och främlingsfientlighet flödar fritt. Och kommer att bli helt fantastiskt.

Nu finns det ingen återvändo: 3D-kompatibla racingmonstret ”Gran turismo 5” släpps i Europa den 3 november. Har du ingen PS3 att spela det på? I så fall kan du från och med den 15 september få en PS3 med Wii-klonade kontrollen Move och en hårddisk på 320 gigabyte för runt 3?500 spänn. Tänk bara på att en vettig 3D-tv kostar tio gånger mer.

Insomniac Games är kanske inte helt Sony-­trogna längre, men det hindrar dem inte från att satsa på ännu ett ”Ratchet & Clank”-spel. Det senaste heter ”All 4 one” och fokuserar på co-op. Dess­utom släpper Insomniac sitt ”Resistance?3” under 2011.