Ingen Tiger på omslaget till ”egna” spelet

Woods syns inte på nya golfspelet. EA: vi tar inte avstånd

SPELA

Spelet heter fortfarande "Tiger Woods".

Men i år får golfaren inte pryda omslaget.

Så sent som förra året var Tiger Woods fortfarande omslagspojke för spelserien.

Speljätten Electronic Arts har anlitat golfspelaren Tiger Woods i 13 år. De valde dessutom att fortsätta samarbetet trots mediastormen som rev och slet i Woods privatliv i fjol.

Men i år får han inte pryda omslaget till spelet "Tiger Woods PGA tour 12: The Masters".

I en intervju med spelsajten Eurogamer säger EA Sports-chefen Peter Moore att beslutet inte har med Tiger Woods liv utanför golfbanorna att göra.

– Om det insinueras att vi med omslaget tar avstånd från ett samarbete som pågått i 13 år så är det helt felaktigt.

Fått licens till Masters

Anledningen sägs i stället bero att Electronic Arts fått loss licensen till anrika golfturneringen Masters på lika anrika Augusta National.

– I över 10 år har Mastersturneringen varit en av de mest efterfrågade funktionerna. Att para ihop det största golfspelet med världens mest prestigefyllda golfturnering är det perfekta äktenskapet, säger Peter Moore i ett pressmeddelande.

Tiger Woods roll som omslagspojke är dock inte över helt och hållet. Han pryder årets samlarutgåva (med Move-stöd) till Playstation 3.

Försäljningen sjönk

Men hans fortsatta samarbete med Electronic Arts hänger på att han snart hittar den form som gjorde honom till världens överlägset bästa golfspelare.

– Vi har inga planer på att lämna honom, men det är en affärsmässig relation som bygger på att vi har det bästa golfspelet och att han är världens bästa golfare. Så måste det vara för att vårt partnerskap ska fungera i det långa loppet, sa EA-chefen John Riccitello till Eurogamer i slutet av förra året.

Hur bra årets upplaga säljer lär också betyda något. Försäljningen av fjolårets utgåva sjönk med 68 procent jämfört med året före.

ARTIKELN HANDLAR OM