En miljon har köpt Minecraft

Foto: Johan Martinsson
Markus Persson, mannen bakom ”Minecraft”, är numera multimiljonär.
SPELA

När vi skrev om honom i oktober hade han tjänat 16 miljoner kronor på en månad.

Du kan nog dubbla den siffran nu.

Markus Perssons ”Minecraft” har sålt över en miljon exemplar.

Indiesensationen ”Minecraft” har hyllats världen över. Spelet skapades på egen hand av Markus Persson och han har lyckats utan vare sig förläggare eller PR-maskineri.

Det innebär att de hundra kronor (eller 140 kronor för nya betaversionen) folk betalar för ett exemplar av spelet går direkt ner i Markus Perssons egen ficka.

Unnade sig en hatt

I en intervju med Aftonbladet i oktober hade han unnat sig en hatt. Sedan dess har han startat en egen studio och rekryterat några utvecklare.

När Markus chattade med Aftonbladets läsare i slutet av november erkände han även att det kommer bli någon form av story i det färdiga spelet men poängterade också att den inte kommer få ta för stor plats.

Skeptisk till konsolversion

– Det är viktigt att den inte tar över, för det öppna i ”Minecraft” är en stor del av charmen. Men jag tror att någon form av konflikt behövs för att motivera spelaren, speciellt tidigt i spelet.

Persson avslöjade att han vill göra en Ipad-version av spelet men ställde sig samtidigt skeptisk till förslaget att fixa en konsolvariant.

ARTIKELN HANDLAR OM