Därför kan Black ops förlora sitt onlineläge

Playstation 3-versionen
hotad – Activision osäkra

SPELA

Spelarna fortsätter att rasa mot Playstation 3-versionen av ”Call of duty: Black ops”. Nu har det gått så långt att Activision överväger att slopa onlinestödet helt.

Journalisten Jason Koblovsky är en av alla Playstation 3-spelare som drabbats av de många buggar och uppkopplingssvårigheter som ”Call of duty: Black ops” lider av. På sin blogg har han kontinuerligt visat upp sin mailväxling med Activision och det är ingen direkt trösterik läsning för alla Playstation 3-spelare.

”All rätt stänga ner servrarna”

Efter att Koblovsky radat upp de många fel och brister spelet har för en kundtjänstmedarbetare fick han det här svaret:

– Utgivarna har all rätt att stänga ner servrarna för sitt spel närhelst de känner för det, vilket, baserat på det stora antal klagomål som inkommit från användarna, kan vara en gångbar lösning för gratistjänsten PSN.

Gick i taket

Det är lite oklart exakt vad som menades med den formuleringen, men meningen fick Koblovsky att gå i taket.

– Spel är produkter, och spelare har lagliga skäl att tro att dessa spel kommer fungera så som företagen bakom vill få oss att tro att de fungerar, svarade han i sin tur. Många länder har konsumentlagar som aktivt försvarar konsumenterna från att köpa produkter som inte fungerar så som de borde. Utvecklarna kan helt enkelt inte skippa en feature i ett nytt spel, som de marknadsfört aggressivt som en stor komponent av det, utan att erbjuda kompensation.

I England har konsumenträttsorganisationen Gamers Voice anmält Activision UK till konsumentverket på just dessa grunder.

– Produkten är ofullständig och skulle inte ha släppts överhuvudtaget i det här skicket, sa en talesman för organisationen. Det är som att köpa en kyl och frys i ett bara för att sedan inse att frysen inte funkar.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM