Tekniksajt testar Playstation-mobil

Engadget påstår sig fått
tag på tidigt exemplar

Foto: ENGADGET
Tidigare läckt bild på Playstation-telefonen.
SPELA

Den är inte utannonserad än, men redan nu hävdar en tekniksajt att de har den första förhandstitten på Sony Ericssons omtalade Playstation-mobil.

Erkända Pocket-lint tror att Playstation-mobilen kommer att utannonseras på Mobile World Congress i mitten av februari. Rykten säger att den kommer få namnet Xperia Play.

Tekniksajten Engadget, som läckte de första bilderna på telefonen förra året, hävdar nu att de fått tag på ett exemplar av mobilen som de har förhandstestat.

”Xperia Play”

Enligt Engadget så kommer ”Xperia Play” ha en drygt tio centimeter stor skärm med en upplösning på 854 x 480, en Qualcomm MSM8655 klockad till 1GHz, en Adreon 205-processor för grafik, ett Broadcom BCM4329-chip för wi-fi (som inte funkade under deras test), Bluetooth 2.1 och FM-mottagning. Batteritiden sägs räcka för en hel dags ”3G-surfande och fotograferande”. 5-megapixelkameran imponerade dessutom.

Testade emulatorer

När det gäller själva spelandet testade Engadget två olika emulatorer på mobilen, en för Playstation 1-spel och en för Game Boy Advance-spel. Båda funkade helt okej. Den utskjutbara kontrollbrädan kändes dock inte lika väl balanserad som den på PSP Go, men fungerade överlag bra.

Engadget nämner även en mystisk app kallad Playstation Pocket och tror att det är ett verktyg för att hålla koll på sina nedladdade spel. Med största sannolikhet kommer ”Xperia Play” stödja Sonys nyligen utannonserade tjänst Playstation Suite som de tillhandahåller till alla Android-mobiler, och som tillåter nedladdning av Playstation 1-spel.

Huruvida det är det enda i spelväg Sony har planerat för sin spelmobil återstår att se.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM