Nytt ”Final fantasy” utannonserat idag

Rak uppföljare till
”Final fantasy XIII”

SPELA

Efter en lång tids tystnad börjar äntligen mystiken skingras kring framtiden för ”Final fantasy”.

Till att börja med har Square Enix döpt om det evigt försenade ”Final fantasy agito XIII” till det lite mindre förvirrande namnet ”Final fantasy type-0”. Från början var det tänkt som ett mobilspel, men bytte sedan plattform till PSP – och kommer bli det första PSP-spelet att fylla två stycken UMD-skivor. ”Type-0” släpps i sommar.

”Final fantasy versus XIII” – som egentligen inte har särskilt mycket med ”Final fantasy XIII” att göra – har fortfarande inget releasedatum, men Square Enix har bekräftat att det är Playstation 3-exklusivt. Regisserar gör Tetsuya Nomura, känd för sina ”Final fantasy”-karaktärer och ”Kingdom hearts”-spelen.

Den allra största nyheten är dock att Square Enix släpper en rak uppföljare till ”Final fantasy XIII”. Denna uppföljare heter ”Final fantasy XIII-2”, och ska alltså inte förväxlas med onlinerollspelet ”Final fantasy XIV”. På spelets japanska sajt kan man läsa att det planeras släppas i år till Xbox 360 och Playstation 3. Enligt RPG Site är ”XIII-2” ”Final fantasy XIII”-teamets sätt att bemöta all kritik deras spel fick utstå. ”Final fantasy XIII” släpptes i mars förra året och var så här bra: .

ARTIKELN HANDLAR OM