Epic: Playstation 4 och Xbox 720 blir bärbara

"Gears of war"-utvecklaren om framtidens konsoler

Teknikdemot ”Epic citadel” till Iphone. Ja, på riktigt.
SPELA

Vi vet ungefär så här mycket om nästa versioner av Playstation och Xbox idag: ingenting.

Desto mer borde Mark Rein veta. Han är nämligen VD på Epic – företaget bakom ”Unreal” och ”Gears of war”, samt inte minst den väl begagnade spelmotorn Unreal Engine 3, som driver grafiken i allt från ”Mass effect” till ”Batman: Arkham asylum”.

”Portabel 360 med Kinect”

Och vad har Mark Rein då att säga om nästa generation?

Att den kommer bli bärbar.

Det är i en intervju med Develop som Rein delar med sig av sina tankar om framtiden. Bland annat säger han så här:

– Föreställ dig en framtida, portabel Xbox 360. Den kommer ha mer kraft än dagens 360, och teknik som Kinect inbyggd. Du kan använda en trådlös kontroll – eller din telefon som handkontroll.

Och så här:

– Jag känner att det finns en fantastisk chans för spelkonsolerna att sluta vara något du pluggar in i väggen, och snarare bli något man tar med sig. Självklart skulle det vara mer än en spelkonsol: man skulle ha sina appar, dokument och mediasamlingar på den också.

”Dance central” – på baren

Dessutom målar han upp en ganska främmande framtidsvision som går ut på att man kan ta med sig sin konsol till en bar för att spela ”Dance central” eller ”Kinect adventures” direkt på plats med sina vänner. Som om vi inte kände oss sorgliga nog redan.

Men kategorisera inte Reins utspel som ett fall av kliniskt vansinne riktigt än – ladda först ner ”Epic citadel”, Epics förkrossande snygga teknikdemo till Iphone.

När man gjort det är det nämligen lätt att tycka att allt Epic säger är lika övertygande som de högupplösta texturerna på slottsväggarna.

ARTIKELN HANDLAR OM