Fantastiskt partyspel

Men slumpen förstör för mycket

SPELA

PARTYSPEL Jävla Megan.

Vi spelar den bräd- och minispelskombination som är ”Wii partys” huvudnummer, och Megan är en av våra motståndare. Det går inte så bra för henne. Hon prenumererar på jumboplatsen i de små spel som inleder varje runda, hon ligger ohjälpligt sist och vi skrattar åt henne. Hånar henne.

Och nu när jag bara är några steg från att vinna hamnar jag på en ruta med ett UFO på: ”Byt plats med slumpmässigt utvald spelare!”

Nejnejnejnej.

Jag kastar tärningarna igen.

Jo.

Slumpen styr

Jag borde vinna och Megan borde förlora, men slumpen låter oss byta plats på spelbrädet. När det blir hennes tur går hon och vinner. Jag ligger ohjälpligt sist. Och man kanske skulle kunna kalla det rättvisa, men det är just vad det inte är.

Faktum är att ”Wii party” snart visar att det offrat allt vad rättvisa heter på alla-ska-spela-altaret. Det spelar liksom ingen roll hur det går i minispelen. Slumpen regerar.

Fantastiskt – men...

Det här känns extra tråkigt med tanke på hur bra dessa små spel är. Det är anspråkslöst, men det är då Wiimoten fungerar som bäst – när man får använda den för att kontrollera radiostyrda bilar, undvika att tappa höga torn av staplade presenter eller hacka morötter så snabbt som möjligt.

”Wii party” är egentligen en fantastisk minispelssamling.

Synd bara att man ibland inte vet om det är en Wii eller en enarmad bandit som man spelar den på.

Johan Martinsson

ARTIKELN HANDLAR OM