Minecraft levlar upp

Ny uppdatering och ny konstnär förbättrar succén

SPELA

Supersuccén ”Minecraft” har äntligen fått sin efterlängtade uppdatering. Och nu ska det kantiga spelet, förutom att uppfylla alla potentiella byggherrars drömmar, även bli en fröjd för ögat.

Markus Persson tjänade 16 miljoner kronor i september på sitt egenskapade datorspel ”Minecraft”. Detta trots att det inte ens är klart. Men tack vare lyriska användare och flitigt cirkulerade Youtube-klipp där folk visat upp sina värsta skrytbyggen från spelet har allmänheten fått upp ögonen för ”Minecrafts” briljans på allvar.

Nu har spelets efterlängtade Halloween-uppdatering släppts. Och även om den långt ifrån fixat alla buggar och krav från spelarna så är det ett stort steg framåt för ”Minecraft”. Här finns bland annat mjuka övergångar mellan de elva olika klimat en region kan ha, nya byggmaterial, nya varelser och den hotfulla helvetesdimension som kallas ”the slip”. (Se två klipp på Speltuben!)

Ett kanske ännu större steg togs nyligen när Persson avslöjade att han anställt den duktige och mycket hemlige svenske konstnären Junkboy. Denne är känd för sina undersköna demakes i speltidningen Level, där han klär av kända 3D-spel och visar upp dem så som de kunde ha sett ut i 2D.

Hur det här kommer att påverka ”Minecrafts” utseende i framtiden kan vi givetvis bara drömma om. Men det visar åtminstone med all önskvärd tydlighet att Markus Persson inte tänker nöja sig med sina redan otroliga framgångar.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM