Gears of war-skaparen: Heavy rain är för tjejer

”Kvinnor gillar två saker:
kesodipp och thrillers”

Cliffy B.
SPELA

Cliff Bleszinski, mannen bakom ”Gears of war”, fortsätter att skapa rubriker. Nu ger han utvecklarna till ”Heavy rain” bakläxa för att de inte marknadsförde spelet till kvinnor.

”Heavy rain” är ett av årets största spel. Den säregna deckarthrillern togs emot med öppna armar av en så gott som enig kritikerkår (Spela! gav det fem plus) i våras och har också sålt över förväntan med sina 1,5 miljoner exemplar.

Men Cliff Bleszinski, skaparen av det hårdkokta actionspelet ”Gears of war”, säger nu att dubbelt så många spel kunde ha sålts om man marknadsfört ”Heavy rain” till den kvinnliga publiken också.

I en intervju på Irrational Games hemsida lägger Bleszinski ut orden:

– Jag vill inte låta som en kvinnohatare men det känns som ett fantastiskt spel för en tjej som vanligtvis inte spelar tv-spel.

Bleszinski fortsatte med att racka ner på spelets marknadsföring och menade att ”Heavy rain” hade fått en helt annan respons om man annonserat i större, bredare tidningar som nöjesmagasinet Entertainment Weekly.

– Kvinnor älskar thrillers och deckare, avslöjade Bleszinski. Jag vet inte vad det är. Jag har sagt det förut, de gillar två saker här i livet: kesodipp och thrillers.

– Det fanns scener i spelet då jag var på vippen att tappa spelkontrollen, det hade så bra tempo. Om de tog dem och skeppade på en skiva tillsammans med alla de där kvinnomagasinen så hade de kanske sålt dubbelt så många spel.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM