Wii-formatets framtidshopp

Kirby’s epic yarn är en enda lång dans på rosor

SPELA

PLATTFORM Kirby är ingen plattformshjälte – han är en livsnjutare.

Om man tar sig an något av den rosa lättviktarens äventyr på samma sätt som man spelar ”Super Mario bros” framstår de som fullständigt meningslösa. Man springer igenom alla banorna på en eftermiddag och möts varken av halsbrytande plattformspassager eller smärtsamma bosstrider.

Dans på rosor

”Kirby’s epic yarn” är inget undantag. Hela spelet känns som en enda lång dans på rosor – och det är också själva poängen. Utvecklarna vill bara få dig att stortrivas – varför skulle de annars döpt sin studio till Good-Feel? – och ge dig orimligt mycket tid att utforska alla smarta designlösningar deras textiltema erbjuder.

Lekfull sömnadskonst

För trots att spelet är uppkallat efter en av historiens mest karismatiska karaktärer är det garnet och tygerna, vecken och stygnen, knapparna och dragkedjorna, som spelar huvudrollen i ”Kirby’s epic yarn”. Den lekfulla sömnadskonsten löper som en röd tråd genom varje enskild detalj och får den 20 år gamla serien att kännas som Wii-formatets främsta framtidshopp.

Och mellan raderna kan man hela tiden läsa Kirbys viktigaste budskap – att spel aldrig i första hand ska handla om att ta sig i mål, utan om att njuta av vägen dit.

FAKTA

➕➕➕➕ Kirby’s epic yarn

Från 3 år

Format: Wii (499 kr)

Tobias Bjarneby