Minecraft-teamets nästa spel avslöjat

Påminner om kortspelet Magic: The gathering

SPELA

Med ”Minecraft” gjorde sig Markus Persson sig ett namn över hela världen. Nu har hans nystartade studio Mojäng äntligen utannonserat sitt nästa spel.

”Scrolls”.

Nästan en och en halv miljon människor har köpt och spelat ”Minecraft”, det till synes oansenliga lilla äventyrsspelet med legovibbar. Nu får alla dessa ett nytt spel att se fram emot. Markus ”Notch” Perssons studio Mojäng utannonserade nämligen sitt nästkommande spel på Game Developers Conference nyligen. Det heter ”Scrolls” – och är ett digitalt kortspel, lite i samma ådra som populära ”Magic: The gathering”.

Penny Arcade bistår

Spelet utvecklas i samarbete med webbserien Penny Arcades manusförfattare Jerry ”Tycho” Holkins som tillsammans med Mojäng spaltar upp ”Scrolls” bakgrundshistoria. ”Junkboy”, studions omskrivne konstnär, designar det hela.

Kortspelet kommer även att ha brädspelselement (det hela utspelar sig på ett schackartat bräde) och rikta sig till erfarna taktiker. En stängd alfa-version lanseras senare i år, och erbjuds gratis till några särskilt utvalda bland de som spelade alfa-versionen av ”Minecraft”, som ett sätt att belöna de trognaste fansen. Inte heller beta-versionen kommer kosta pengar, å andra sidan kommer bara multiplayer-läget att finnas tillgängligt i dessa tidiga iterationer av spelet.

Efterlängtat projekt

I en intervju med Gamasutra berättar projektledaren Jakob Porser om ”Scrolls” tillkomst:

– För fem år sedan så arbetade både jag och Markus på King.com, lärde känna varandra och blev goda vänner. Eftersom vi båda var väldigt inne på samlarkortsspelgenren så började vi prata om vanliga brister som genren har, och hur vi skulle vilja förbättra dem. Och nu, fem år senare, började vi diskutera det där igen och insåg att vi ville göra ett eget spel på det temat.

– Förhoppningsvis kommer ”Minecraft”-fans att uppskatta även det här spelet, och om inte så kanske helt andra människor gör det. Jag menar, jag älskar ”Minecraft”, men jag älskar plattformsspel, förstapersonsskjutare, strategispel och MMORPG:n också.

För mer information om när spelets alfa-period startar rekommenderar vi att ni håller koll på ”Scrolls” officiella hemsida.

Jonas Högberg