Vännernas dödsfight

”Yagami” slog polaren – och blev mästare i ”Super street fighter IV”

MÄSTAREN MAGSJUK Den svenska mästaren i ”Super street fighter IV” låg hemma magsjuk när finalen avgjordes. I mötet mellan Leo Sundholm och Niklas Lagerborg stod Leo till slut som segrare med 2–1.
SPELA

Det var stort pådrag på Gamex igår. En mästare i ”Super street fighter IV” skulle utses. I potten låg en direktplats till det internationella slutspelet på Dreamhack Winter 10 i Jönköping.

När slagsmålsturneringen Beat’em up Sthlm II avgjordes på Gamex i går var det med ett lätt stukat startfält. Svenska mästaren i ”Super street fighter IV”, Richard ”Louie” Hansson, låg hemma magsjuk.

Det var dock inte något som hämmade stämningen. En väldig publik jublade åt sina hjältar när de fyrade av eldbollar, blixtar och snygga combos mot varandra i tv-spelet ”Super street fighter IV”.

Trasig handkontroll

Tillställningen var öppen för alla som ville och vågade. Tävlingsledningen stod självklart för kontroller till alla medverkande men de riktigt inbitna hade tagit med sina egna specialkontroller, så kallade ”stickor”.

Esport-experten Hanif Akhlaghi förnekade dock att det skulle ge några klara fördelar.

– På förra årets Dreamhack Winter så tror jag att det var en kille med typ trasig handkontroll som vann.

Gjorde fel val

En efter en slogs såväl amatörer som besvikna förhandsfavoriter ut. Till sist var det två vänner, Leo ”Yagami” Sundholm och Niklas ”Skatan Milla” Lagerborg som tog sig till final.

Med en furiös Sakura tog Lagerborg ledningen efter att ha vänt ett underläge. I semifinalen hade han spelat med yrvädret Chun Li, men bytte av rent taktiska skäl till mer offensiva Sakura i finalen.

Med facit i hand var det fel val.

Sundholm visade snart varför indiern Dhalsim är så fruktad i gamerkretsar. Hans armar och ben, som kan tänjas ut flera meter, ger spelaren ett fantastiskt skydd och kan lätt hålla motståndaren på avstånd.

”Körde mer safe”

Efter att ha återställt ordningen släppte aldrig Sundholm Lagerborgs Sakura inpå livet igen.

– Jag trodde nästan att jag skulle förlora först eftersom Skatan är väldigt bra mot mig med Sakura, men jag tror att jag körde mer safe än vanligt, säger Sundholm efter segern.

Skatan valde karaktär för att anpassa sig till din Dhalsim, brukar folk göra det?

– När man spelar mot Dhalsim måste man alltid passa sig, han är en så pass annorlunda karaktär. Skatan brukar spela mycket Chun Li och Sakura mot mig och det brukar vara jämnt. Jag tycker att det är lite svårare att möta Sakura, hon är en sån karaktär som om man gör en enda miss, då åker man in i hörnet och då kan man dö direkt.

Men det gjorde inte Leo Sundholm.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM