Motion man tröttnar på

Men Your shape är imponerande futuristiskt

SPELA

MOTION Du kan inte lura ”Your shape”.

För där står man framför sin egen spegelbild på tv:n. Låt vara att dess konturer tonar ut i spelets moderna, mjölkvita, miljöer. Eller att spegelbilden påminner om en värmesilhuett av ens egna figur.

Likafullt är det tveklöst jag och mina gester på skärmen – inte något Kinect tolkat och översatt åt tramsiga avatarer. Min spöklika digitala dubbelgångare imiterar mig med kuslig precision.

Mäter muskelmassan

Det är nästan lika futuristiskt som när Kinect scannar ens kropp i spelets startskede. Den noterar både längd, omfång och – påstår den – massan i fåfängemuskler som biceps. Ubisoft Montreal har programmerat Kinect till en gyminstruktör som ser allt.

Du kan förstås försöka fuska – men risken är att din personlige tränare mitt under övningarna kommenterar dina halvdana squats och dina stelbenta ursäkter till yoga.

Allt det här är så överväldigande – ”Kinect fungerar!” – att man lätt glömmer bort en sak.

”Your shape” kunde varit mycket bättre.

Verkar ha designats av robot

Visst, det finns en hel hoper träningsvarianter fördelade över pulshöjare, styrkeövningar och toning. Och där finns ett par minispel som lättar upp mellan traditionella gymsessioner.

Men ens personliga tränare är det enda personliga med ”Your shape”.

Designen är steril och identitetslös som vore den designad av en robot. Övningarna utformas efter dina önskemål men det går inte att skräddarsy ett eget program. Och dess delar sys inte samman till en övergripande enhet som lockar till långa kaloribrännarpass (om man nu inte ska räkna spelets egen webbportal).

”Your shape” är en styrkedemonstration för Kinect. Men man blir lätt trött på det.

Och det har inte bara med kondition att göra.

ARTIKELN HANDLAR OM