Rykte: Call of duty i rymden

Activision registrerar Future warfare och Space warfare

SPELA

”Black ops” har knappt ens hunnit stega ut i november-kylan när de första ryktena om nästa spel i serien börjar cirkulera.

Hetast just nu? ”Call of duty” möter ”Halo”.

”Call of duty” i rymden? Ett futuristiskt ”Call of duty”?

Kan verkligen den hyfsat nutidsbaserade spelserien överleva steget ut i en ”Halo”-inspirerad tidsera?

Det är spelsajten Gamasutra som rapporterar om de senaste ryktena. De hänvisar till onämnda källor med insikt i Activisions allt mer utvidgade planer för ”Call of duty”-serien. Tidigare i år registrerades också ett flertal titlar av spelföretaget som ger stöd för dessa teorier, bland annat ”Call of duty: Future warfare” och ”Space warfare”.

Oavsett vad som är sant eller inte så verkar det som att den populära spelserien fått en ny utvecklare i Sledgehammer Games. Det är ännu oklart om det är de eller svårt sargade Infinity Ward, som tidigare i år förlorade bägge sina kreativa genier Jason West och Vince Zampella, som gör nästa års ”Call of duty”.

Samtidigt ryktas det även om ett ”Call of duty”-MMO.

– Vi tror att möjligheten för ”Call of duty” att växa aldrig har varit större, menar Activisions Thomas Tippl. Det finns fortfarande en enorm aptit för ”Call of duty”-relaterat material och tjänster så vi kommer vara väldigt aggressiva med varumärket i framtiden.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM