Rykte: nytt Gears of war – till Kinect

”Utannonseras nästa månad”

”Gears of war 2”.
SPELA

”Gears of war” är på väg till Kinect. Sägs det.

Kinect säljer som smör i solsken. De mer inbitna spelarna verkar dock fortfarande inte lockas av den rörelsekänsliga kameran och dess familjevänliga spelutbud.

Men om det senaste ryktet stämmer skulle det förändra allt. IGN har nämligen snappat upp information från ”en trovärdig källa” som säger att Microsoft planerar att avslöja ett ”Gears of war”-spel till Kinect under den årliga tv-spelsgalan som Spike TV anordnar i december.

Spelet ska vara utvecklat av Epic Games, men om det skulle vara ett helt nytt spel eller ett redan existerande med anpassat kontrollsystem finns det inga uppgifter om. Det lär dock inte vara ”Gears of war 3”, eftersom spelets regissör, Cliff Bleszinski, uttryckligen förnekat det på sin Twitter.

Vare sig Microsoft eller Epic Games har velat uttala sig om ryktet.

Andra intressanta spel på gång till Kinect är ”Project draco”, den andliga uppföljaren till legendariska ”Panzer dragoon”-serien, skräckspelet ”Rise of the nightmares” och mech-simulatorn ”Steel battalion”. För att inte tala om den egensinnige spelutvecklaren Goichi Sudas ”Codename D” som utspelar sig på ett nöjesfält där alla är ute efter att döda dig. Ett spel som Suda själv beskriver som ”hardcore, punkigt och väldigt casual” (!).

Så vi kanske inte ska döma ut Microsofts nya kontrollmetod riktigt än.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM