”Sony och Microsoft kommer göra ny konsol tillsammans”

Före detta Sony-chef talar ut

SPELA

Sony och Microsoft – bittra fiender i kampen om marknadsandelar? Inte så länge till om David Reeves får säga sitt.

I en intervju med CVG tar Sonys förre detta Europa-chef David Reeves nu bladet från munnen. Han anser att det allt mer kommer bli något av en omöjlighet att utveckla ny hårdvara i form av konsoler så länge som de stora aktörerna konkurrerar med varandra.

– När du är på förstapartsutvecklarnas sida, berättade Reeves, så inser du hur otroligt, otroligt dyrt det är att utveckla en konsol. Oavsett om det är PS3, Xbox 360 eller ens Wii så kostar de miljoner – kanske inte miljarder, men definitivt miljoner att utveckla.

– Till slut tror jag att det kommer att bli så dyrt att utveckla nya konsoler att Microsoft och Sony kommer säga ”Okej, låt oss samarbeta”. Jag skulle säga att det beslutet ligger ytterligare tio eller femton år in i framtiden. Jag tror inte att det blir under nästa konsolcykel men antagligen nästa efter den.

– Men det kan bli helt andra samarbeten, så klart. Det kanske blir Google som börjar samarbeta med, vågar jag säga det, Microsoft, eller Google med någon annan.

Reeves, som förra året slutade som Sonys Europa-chef efter 15 år på företaget, har en förkärlek för vågade uttalanden. Han har tidigare bland annat spått att Playstation 3 skulle sälja mer än Playstation 2 har gjort, vilket ju känns fullständigt absurt idag. Reeves är numera chef för Capcom.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM