”Det kommer en Halo-film”

Microsofts Halo-ansvarige: Kanske finansierar den själva

”Halo: Landfall” – en kortfilmssvit regisserad av Neill Blomkamp för att marknadsföra ”Halo 3”. Tanken var från början att Blomkamp skulle regissera en ”Halo”-långfilm.
SPELA

Ryktena vägrar dö ut. Och nu pratar till och med Microsoft själva om en ”Halo”-film igen.

Men börja inte hålla andan än.

”Det kommer bli en Halo-film.”

Frank O’Connor, före detta community-ansvarig på Bungie, har numera den pråliga titeln franchise development director på sitt visitkort. Och han är säker på sin sak.

Det är till bloggen New York Videogame Critics Circle som O’Connor avslöjar att en chef för ett tv-bolag lovat att hosta upp stora mängder pengar för att göra något ”Halo”-relaterat – till slut.

Tillbaka från de döda

”Halo”-filmen var, som många av er vet, på gång i en smärre evighet innan dealen blåstes av. Det hade till och med gått så långt att Peter Jackson och Neill Blomkamp kopplats till projektet som producent respektive regissör. Istället för att fortsätta vänta på grönt ljus gick de istället vidare och gjorde ”District 9” tillsammans. Och för ett tag sedan påstods det att Steven Spielberg ville sluta ett eget avtal för att göra en ”Halo”-film utan att behöva ta i vrakdelarna Jackson och Blomkamp lämnat efter sig.

Tidigare har det sagts att det ursprunliga projektet slukade så mycket pengar att de inblandade filmstudiorna tröttnade. Men enligt O’Connor var det snarare advokaternas fel att den berömda shootern aldrig kom till skott på vita duken.

– När de låste in sig med kontrakten föll allt i bitar.

Inspireras av Band of brothers

Microsoft-anställde O’Connor menar dock att hans egen arbetsgivare aldrig skulle ställa sig i vägen för den kreativa processen.

– Om Danny Boyle vill göra en film i Danny Boyle-stil är det toppen. Låt Danny Boyle vara Danny Boyle. Vi skulle inte lägga band på en regissör.

Samtidigt utesluter han inte en tv-version av ”Halo”.

– Vi skulle älska att se ”Halo” som tv-serie. Titta på vad HBO gjorde med ”Band of brothers” eller ”Rome”. Något i den stilen skulle funka eftersom ”Halo”-universumet är så vidsträckt.

– Det kommer en ”Halo”-film. Vi behöver inte en film. Men vi skulle vilja ha en. Vi skulle vilja låta alla gamer-mammor se filmen eftersom de skulle älska våra karaktärer. Vi kanske till och med finansierar den själva.

Vi tror det när vi ser den.

ARTIKELN HANDLAR OM