Spelarna rasar mot Black ops

Kräver pengarna tillbaka

SPELA

”Call of duty: Black ops” har fått ta emot en och annan känga från konsumenterna. Nu gör besvikna Playstation 3-ägare en namninsamling och kräver pengarna tillbaka.

Att Playstation 3-spel mer ofta än inte är sämre versioner av Xbox 360-spel har länge varit en obekväm sanning. Utvecklare tenderar att bygga sina spel på Microsofts konsol för att sedan porta dem till Sonys. Och sällan har det varit så uppenbart som i Treyarchs ”Call of duty: Black ops”.

Buggar, hackande bilduppdatering och grafiska malörer är bara några av alla missar. Att försöka spela Playstation 3-versionen i 3D ska uppenbarligen, enligt Digital Foundry, sänka antalet bildrutor per sekund till 20 – detta i en spelserie som byggt mycket av sitt gameplay på att bibehålla 60 fps.

”Förstört multiplayer”

”Black ops” är ett hafsverk, enligt många spelare. Eurogamer berättar nu om en namninsamling som cirkulerar där Playstation 3-spelare uppmanas att skriva på och begära pengarna tillbaka. En namnlös källa och en av initiativtagarna till namninsamlingen hänvisar till Treyarchs version 1.3-uppdatering som uppges ha förstört spelets multiplayer-del totalt.

Aftonbladets läsare har också varit kritiska mot ”Black ops”. Signaturen KryssaMattias manade också till bojkott:

– Tyvärr är det inte särskilt ovanligt att spelföretag nedprioriterar kvalitetssäkring (dvs testning). De jobbar med pressade tidsscheman och måste leverera innan jul för att få tillräckligt genomslag. Helt buggfria leveranser kommer vi aldrig att få se, men det skulle gå att få ner mängden buggar rejält – om man bara ville. Tyvärr är vi spelköpare ”suckers” som köper spelet ändå. Om fler spelare skulle vänta med att köpa spelen tills de värsta buggarna är borta så skulle bolagen också tvingas anställa personer som verkligen kan QA/test och då skulle vi se färre buggar i de spel som lanserades.

”Årets besvikelse”

En annan läsare, Fbloom, uppmärksammade buggarna i PC-versionen:

– Black Ops till PC är nog årets besvikelse, jag har aldrig bevittnat så mycket buggar när ett spel har släppts... Jag hoppas att Treyarch fixar det snarast, då det kanske går från årets besvikelse till årets spel. Men men, som det ser ut just nu är jag och resten av alla mina polare som lirar Black ops på PC riktigt besvikna och frustrerade. Kanske en längre open/closed beta till PC hade varit något så vi hade sluppit det här... 

Många har också uttryckt sin besvikelse över multiplayerläget och rackat ned på den linjära kampanjen.

Om du är en av dem så kanske det är läge att skriva på den där namninsamlingen, med andra ord?

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM