Noll koll, ministern

Vägrar svara på en enda av våra frågor – om tv-spel

Kulturminister – men inte pigg på att prata spelkultur.
SPELA

När Aftonbladet ville ställa några frågor om spel till kulturministern vägrade hon.

– Du ska inte komma och fråga mig om regler när det kommer till rodel eller någonting, säger Lena Adelsohn Liljeroth.

Varför åker du till Dreamhack?

– Jag har blivit inbjuden att delta, det är därför jag åker. Det här är ju en kulturyttring också, en som inte bara innefattar unga utan säkert människor i alla möjliga åldrar. Så frågorna är ju jätteviktiga för oss, men däremot är det inte alltid som man kan göra som idag och avsätta en hel dag, gå runt, prata med dem som spelar, passa på att lära. För det händer ju så otroligt mycket.

Tycker du att spelkulturen är värd att ta på allvar?

– Jamen, självklart. Inte bara för att det handlar om väldigt mycket pengar, utan också för att det är många som är delaktiga i den. Och också för att den blir allt mer interagerad med andra kulturformer.

Får jag testa dina spelkunskaper med några snabba frågor?

– Nej, det får du inte!

Varför inte?

– Nä, för jag spelar inte själv. Det hinner jag inte, helt enkelt. Så att du ska försöka testa mina kunskaper, det tror jag inte är så mycket idé, haha. Men det var ett gott försök, hörru.

Tack, men om du nu tycker att spelkulturen är värd att ta på allvar, och du är kulturminister, borde du inte kunna lite om den då?

– Jo, men det är ju därför jag åker ner. Jag är inte helt borta. Jag är ju ständigt uppkopplad på nätet. Det finns väldigt mycket inom mina kulturområden som jag inte kan så vansinnigt mycket om. Jag är idrottsminister och vi har 70 olika specialförbund, så du ska inte komma och fråga mig om regler när det kommer till rodel eller någonting för då kommer du att finna att jag inte har några expertkunskaper där heller. Och det måste man inte ha.

Nä, men mina frågor handlar om helt grundläggande saker för spelkulturen.

– Jag avstår i alla fall.

Fotnot: På grund av ett tekniskt problem på flyget tvingades kulturministern i sista stund ställa in sitt besök på Dreamhack. Intervjun gjordes före det planerade besöket.

Johan Martinsson

ARTIKELN HANDLAR OM