Armageddon-stjärnan: spelen förstör filmerna

”De handlar bara om folk
som dödar för skojs skull”

SPELA

Billy Bob Thornton gillar inte tiden vi alla lever i. Han anser att Hollywood nu gör de sämsta filmerna genom historien. Tack vare tv-spelen.

Han är känd som den elaka, svärande tomten från ”Bad santa” och visar sig nu vara minst lika bitsk på riktigt. Billy Bob Thornton gillar inte dagens filmer. Han gillar inte heller dagens tv-spel och anser att det finns ett samband där:

– Vi lever i en tid när vi gör – i min ringa uppfattning – de sämsta filmerna genom tiderna, säger Thornton enligt The Telegraph. De är riktade mot tv-spelsgenerationen. Och dessa tv-spel, som jag tjatar på min son om hela tiden, dessa spel handlar om folk som dödar för skojs skull, och jag tror att det traditionellt har funnits någon sorts läxa att lära i våldsamma filmer.

Föregår med gott exempel

Utspelet är kanske ett sätt att marknadsföra Thorntons senaste film, ”Faster”, som uppenbarligen har just de kvaliteterna, trots sitt våldsamma innehåll.

– Den här filmen säger inte ”åh, här är den här rolige killen och vi kommer göra en vitsig karaktär plockad rakt från ett tv-spel som gillar att förstöra saker”. Den här filmen visar faktiskt vad fängelser skapar, vad mord skapar. Den visar en oupphörlig, våldsam kedja av händelser.

”Bara vampyrer och 3D och krigsörnar”

– En av nackdelarna med kommersiella actionfilmer är att karaktärerna oftast inte är särskilt välutvecklade, fortsätter Thornton. Ofta har du en filmstjärna och några skurkar som bara är där för att bli dödade av hjälten och de är namnlösa, ansiktslösa människor. Och som ett resultat så är du vanligtvis inte rädd för dem eftersom du aldrig ser dem be någon att skicka saltet, du ser dem aldrig med sina barn.

– Dagens filmer handlar bara om vampyrer och 3D eller fantasyfilmer och krigsörnar och alla de här sakerna, vad de nu är för något.

Låter det som en enögd tolkning av samtiden? Absolut. Men vi ska inte heller glömma att Thornton med största sannolikhet inte drar alla tv-spel över en och samma kam – han har ju faktiskt varit med i ett själv: ”Deadly creatures” till Wii. Det handlar om krigande spindlar och skorpioner. Och är faktiskt ett av de snyggaste och bästa spelen till konsolen.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM