Chaplin korsad med Barbapapa

Revolutionen har aldrig varit
charmigare än i De blob 2

OEMOTSTÅNDLIG KLUMP ”De blob 2” är årets charmigaste spel.
SPELA

PLATTFORM Revolutionen kommer inte sändas på TV, dikterade Gil Scott Theron.

Men du kan spela den.

När det gäller förverkligande av revolutionära ideal finns det en ny kung i stan. Hans namn är Blob och han förmedlar sitt rop om frihet genom att rulla över allt han ser och dränka det i regnbågens alla färger.

Ett spel att chilla med

Till saken hör att världen Blob lever i är svartvit, som en direkt följd av den ondskefulle Kamrat Svarts dystopiska styre. Men bara genom att röra vid hus, träd och bilar kan Blob sätta färg på tillvaron igen.

”De Blob 2” är, precis som sin föregångare, ett lättsamt spel. Det ställer inga stora krav på dig som spelare. Tvärtom uppmuntrar det dig att lägga storyn åt sidan och samla föremål, ta in de grandiosa vyerna, njuta av den sköna jazzmusiken och bara chilla.

Årets charmigaste spel

Dessutom får man hela tiden ett högst påtagligt bevis på att man verkligen spelar roll i takt med att kulörerna sprider sig. De enorma banorna ändrar till och med gradvis form, som den nedfrusna sjön som visar sig gömma en dignande dal av skatter.

”De Blob 2” är årets charmigaste spel. Tänk dig att Charlie Chaplin regisserat en ny version av ”Diktatorn”, låtit sig inspireras av Professor Balthazars universalmaskin, och gett huvudrollen till en hoprullad Barbapapa.

Revolutionen blir inte roligare än så.

FAKTA

➕➕➕➕ De blob 2

Från 7 år

Format: Xbox 360 (549 kr), Playstation 3 (549 kr)

Finns även i annan version till Wii.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg