Läsarna: Dubbelmoral att dra in lättklädd speltrailer

”Att blåsa skallen och måla
väggen bakom röd är okej”

SPELA

2K Sports väckte stor uppmärksamhet världen över med den nya trailern för ”Top spin 4” – mot sin vilja.

Eller?

Spelas läsare låter sig inte luras så lätt.

Foto: AFP
PÅ HEMMAPLAN Serena Williams i sitt naturliga element.

2K Sports tvår sina händer.

Trailern för ”Top spin 4”, med tennisstjärnan Serena Williams och obskyra skådisen Rileah Vanderbilt i huvudrollerna, lär inte ha varit billig att producera. Ändå påstår ”Top spin”-utgivaren att den aldrig var planerad att släppas över huvud taget.

Allt som krävdes för att ändra på den saken var ett Twitter-inlägg.

Det var Vanderbilt själv som satte bollen i rullning genom att posta en länk till trailern, enligt 2K Sports ”utan tillstånd”. Strax

därefter hade ”Top spin 4” vuxit till ett världsfenomen –

till synes utan att 2K lyfte ett finger för att förhindra av den kontroversiella videon.

Många – inte minst vi och våra läsare – lutar åt att det hela bara var en PR-ploj för att skapa uppmärksamhet kring ”Top spin 4” med fejkad ”läcka”.

Isåfall kan vi bara säga som signaturen ”Simon”: mission accomplished.

FAKTA

Så här tycker Spela-läsarna om ”Williamsgate”:

lol: sådana här trailers är varning för att spelet suger.... man försöker rädda det med söta tjejer. Jag blev ju verkligen inte sugen på att köpa spelet.. verkar lame.. hade inte spelat någon roll om hon spelade med mig i mitt vardagsrum.. spelet hade fortfarande sugit

Maria: Hahahahahaha! Fy fan vad den var dålig. Hjälp.

Brusen: fasen vad nice ;) me like! sexism är gut

Duck: Jag har ingenting emot denna typen av reklam. Dock var denna sorgligt dålig. Spelet ser kasst ut också så ingen förlust för mig på någon front.

Lisa: Tycker nog att de gör rätt i att stoppa den. Den är rent ut sagt skitdålig.. År 2011 och halvklädda kvinnor i string, läder och nitar åmar runt och låtsas spela tennis allt medan de taktfast stönar ”ah,ah”. Sexistiskt och riktigt korkat!

Grus: Heheh ja sex säljer ju...tragiskt nog. O tyvärr går ju dessa

framgångsrika kvinnor med på att spinna vidare på den föreställningen o fortsätta försätta kvinnor i en sexuell sits, dvs dom är bara en kropp som är här för att tillfredsställa mannen. Vi får nog börja se vad KVINNORNA har för ett ansvar i den här bilden också då det faktiskt går att säga NEJ till ett sådant uppdrag?? Men det blir väl tyvärr annorlunda värderingar när det kommer till lönechecken...inte bara för männen.

Jeff_Carling: Oj.. ja den var ju verkligen chockerande.. :o) Frågan är om det inte är om det inte ingår i beräkningen att ”förbjuda” trailern. En förbjuden trailer är ju utmärkt PR. En ”buzz” skapas och sedan lägger företaget upp klippet på Youtube. En utmärkt kanal för att nå ut. Smart!

pellejöns: Jag är man och detta var skräp!

swe_berra: Inte för att det var en bra trailer, men jag förstår inte varför den skulle få sån uppståndelse. Den är ju mycket snällare än en normal musikvideo...

PistonHondo: Moralpanik i USA som vanligt. Så oväntat. NOT!

serber: Jaha? Som om att Serena inte spelat tennis i utmanande kläder många gånger tidigare? Trist egentligen att man ska bli intresserad av tjejerna sexiness istället för vad dom gör på planen för ingen kommenterar Nadals, Federers utklädning?

Ante81: Yay att blåsa skallen och måla väggen bakom röd är okej men när det kommer till att visa lite hud går folk upp i taket.