EA-chef: Höga priser exploaterar publiken

”Exploaterande att ta
60 dollar för ett spel”

KOMMANDE KAP ”Battlefield: Play 4 free” är, som namnet antyder, gratis att spela.
SPELA

Är det fel att ta femhundra kronor för ett spel? Det tycker Electronic Arts-chefen Ben Cousins.

– Om det var upp till mig så skulle jag höja priserna ytterligare, sa Activisions VD Robert Kotick för några år sedan under ett ekonomiskt årsmöte.

Att de stora spelföretagen bara tänker på att tjäna pengar är en uppfattning som är svår att ändra på, speciellt med såna uttalanden.

”Oerhört sträng affärsmodell”

Men i en intervju med Rock Paper Shotgun visar EA-chefen Ben Cousins att han inte är överens med den rådande prissättningen på spel.

– Jag kan inte tänka mig något mer exploaterande än att bomba spelets hela innehåll på folk och kräva att de ska betala 60 dollar för det, sa Cousins. Det är en oerhört sträng affärsmodell om man tänker på den rent objektivt.

Cousins är general manager för EA-ägda studion Easy Studios som är ansvariga för kommande gratisspelet ”Battlefield: Play 4 free”.

”Gratisspel framtiden”

– Vad vi försöker göra är att se till att alla kan spela spelet, för att sedan undersöka om de gillar det. Om de inte gillar det kan de bara sluta spela och inte behöva förlora något på det hela.

Cousins förklarade även att spelens framtid finns i ”gratisspel med djupa multiplayer-erfarenheter” och att spelen kommer finnas tillgängliga på alla tänkbara format.

Jonas Högberg