”Hippt att vara med i tv-spel”

”Hollywood-eliten
kommer till oss nu”

SPELA

Inte coolt att jobba med tv-spel?

Säg det till Hollywood-stjärnorna. De står i kö för att få vara med i spel nu för tiden.

Elder scrolls V: Skyrim

Skådespelareliten har länge dragit sig för att jobba med spel. Det har ansetts som fult och töntigt, något som b- och c-skådisar gör för att dryga ut kassan.

Men det där är en gammal sanning och gäller inte längre. I alla fall inte om man får tro ”Elder scrolls V: Skyrim”-regissören Todd Howard.

– Tv-spel har äntligen börjat nå ut till de stora massorna, säger han till Eurogamer. Det betyder att många skådespelare nu tycker att det är hippt att vara med i tv-spel. Det handlar inte heller om pengarna. Det handlar om att ”det är riktigt coolt och min agent säger åt mig att det kommer vara bra för mig”.

”Coolt med spel”

– Om en skådespelare hade velat göra tv-spel förut hade agenterna avrått dem från det. Nu säger de istället ”Gör det. Alla spelar tv-spel. Alla älskar det. Det är riktigt coolt. Gör det”.

– Det är påtagligt mycket mer skådespelare som kontaktar oss och kommer till oss för att be att få vara med i våra spel.

Just Bethesda, ”Skyrim”-utvecklaren, har lyckats dra till sig en hel del stora namn på sistone. I föregångaren ”Oblivion” medverkade Patrick Stewart, Sean Bean och Terence Stamp och i ”Fallout 3” kunde man skryta med Liam Neeson, Ron Perlman och Malcolm McDowell.

”von Sydow långt ifrån ensam”

– Vi har haft en väldig tur med just de spel jag gjort, fortsätter Howard. Vi kunde säga ”Liam Neeson skulle vara den perfekta pappan, men hur stor är chansen att han tackar ja?” Och så gör han det.

”Skyrim” kommer få en minst lika iögonfallande ensemble, lovar Howard.

– Vi har ju redan avslöjat att vi har Max von Sydow, men han är långt ifrån den enda. Jag tror att ni kommer bli väldigt imponerade. Och det är inte bara något namn som marknadsavdelningen kan exploatera. Det är snarare ”den här personen vore perfekt för det vi gör”.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM