Modern warfare 3 tar upp kampen – med Battlefield 3

Ryktet: utannonseras nästa månad, släpps 8 november

SPELA

Det är inte utannonserat ännu, men redan nu börjar uppgifter om ”Call of duty: Modern warfare 3” läcka ut.

Källor hävdar att spelet fortsätter där tvåan slutade.

Och att Tredje Världskriget bryter ut.

FÅR SNART NYTT SYSKON Det råder inget tvivel om att ett nytt ”Call of duty” är på gång.

Med största sannolikhet kommer uppföljaren till ”Call of duty: Modern warfare 2” att avslöjas på den gigantiska spelmässan E3 i juni.

Men källor nära Kotaku har redan nu avslöjat intressanta detaljer om det Infinity Ward-utvecklade spelet. Dels att det Kalifornien-baserade teamet (som förlorat många nyckelpersoner till Electronic Arts) får hjälp med utvecklingen av en annan spelstudio, Sledgehammer Games. Dels att spelet kommer ha en mycket större, närmast episk inramning, jämfört med tidigare delar i serien.

Tredje Världskriget

”Modern warfare 3” ska fortsätta där tvåan slutade, och antagligen får vi följa hjältarna kapten John ”Soap” McTavish och kapten John Price igen. De anonyma källorna hävdar att spelet målar upp en ”värld i kris” efter att Amerika blev invaderat i det förra spelet, att ett flertal länder kommer dras in i den pågående konflikten och att ett Tredje Världskrigs-scenario kan komma att bli verklighet.

Det är ännu oklart exakt var spelet kommer utspela sig, men det ska uppenbarligen fokusera på urbana miljöer.

Utmanar ”Battlefield 3”

Dessutom uppges Infinity Ward satsa på stora kartor och förstörbara omgivningar, vilket låter precis som – ”Battlefield”.

Det betyder alltså att ”Modern warfare 3” och ”Battlefield 3” kan komma att slåss om samma publik, i betydligt större utsträckning än vad vi tidigare trott.

Tidigare i veckan hävdade Eurogamer att man till och med nosat rätt på releasedatumet för det nya ”Call of duty”-spelet: 8 november.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM