World of Warcraft tappar 600 000 prenumeranter

Nya uppgifter från Activision Blizzard – vågen har vänt

HÖJER TEMPOT Blizzard försöker vända ”World of Warcrafts” negativa utveckling genom att släppa expansioner oftare.
SPELA

”World of warcraft” har, ända sedan det släpptes 2004, ständigt lyckats locka till sig nya spelare.

Tills nu. Det senaste halvåret har det populära onlinerollspelet istället tappat hela 600 000 prenumeranter.

Så sent som i oktober förra året meddelade Blizzard att ”World of Warcraft” återigen nått nya höjder. Spelet hade då tolv miljoner prenumeranter.

Men när Activision Blizzards finansiella rapport redovisades i måndags avslöjade Blizzards vd Mike Morhaim, enligt Seeking Alpha, att spelet förlorat mer än en halv miljon spelare det senaste kvartalet. Det är uppseendeväckande med tanke på att hyllade expansionen ”Cataclysm” släpptes i december.

Ska leverera fler expansioner

– Våra spelare har blivit mer erfarna i sitt utforskande av ”World of Warcraft”, de konsumerar nytt innehåll mycket snabbare än tidigare, sa Morhaim när han ombads förklara tappet.

– Jag tror att spelarna helt enkelt blev klara med ”Cataclysm” mycket snabbare än med de andra expansionerna. Men det är också ett av skälen till att vi ska leverera nya expansioner snabbare.

Morhaim påpekade också att ”Cataclysm” ännu inte släppts i Kina, det är alltså möjligt att antalet prenumeranter kommer att stiga när så sker.

”The old republic” inget hot?

Oron för konkurrenten Biowares kommande MMO ”Star wars: The old republic”, som förväntas släppas i år, bemöttes med en subtil diss.

– Det är inte första gången som starka rivaler har försökt skapa sig ett namn på MMO-marknaden, sa Morhaim. Många av våra spelare har för vana att lämna oss för en tid, kanske för att testa något nytt MMO, men historiskt sett är det en stor andel av dem som återvänt till ”World of Warcraft”. Och än så länge har jag inte sett något som indikerar att det skulle vara annorlunda den här gången.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM