Alltför kort tidsresa

Sega snålar med nostalgin i Sega rally online arcade

SPELA

RACING I samma ögonblick som gaspedalen slår i botten så känns det inte som att jag sitter i en Lancia Delta längre. Det känns som att jag sitter i en DeLorean, och att jag reser tillbaka i tiden – till ett förflutet då arkadrallygenren var vid liv, himlen var blå och spel var enklare att älska.

Vacker upplevelse

Att återbesöka den klassiska ”Sega rally”-banan ”Desert” för första gången på över ett decennium är en vacker upplevelse för en nostalgiker, och det är precis de känslorna ”Sega rally online arcade” spelar på. Här kombineras retroromantik med den moderna grafiken och kontrollen från arkadspelet ”Sega rally 3”. Utöver detta finns ett onlineläge, som är briljant i sin enkelhet.

Det finns dock ett problem. Sumo Digital har utvecklat spelet. Dessa är engelsmännen som Sega av någon anledning ständigt anlitar när de ska presentera sin egen historia, och det blir, av naturliga skäl, alltid lite fattigt.

Många frågetecken

När jag kommer i mål på ”Desert” blir jag förbluffad över att detta är den enda originalbana som fått en nyversion. Varför kunde vi inte fått gotta oss lite i nostalgin? Varför kunde vi inte, efter ett årtionde av träning, fått onlinetävla på de klassiska banorna istället?

Varför var vi tvungna att resa tillbaka till samtiden så snart?

FAKTA

➕➕➕ Sega rally online arcade

Från 16 år

Format: Xbox 360 (nedladdning, 96 kr), Playstation 3 (nedladdning, 90 kr)

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Johan Martinsson

ARTIKELN HANDLAR OM