Här är fem andra Rockstar- spel som du inte får missa

LA noire är äntligen här – men glöm inte dessa fem klassiska Rockstar-spel

1 av 5
THE WARRIORS
SPELA

Rockstar har det senaste årtiondet etablerat sig som en av världens främsta spelutvecklare.

Här är fem av deras höjdpunkter.

The warriors (2005)

Playstation 2/Xbox/PSP

”’The warriors’ är ett föredöme i spelvariation och uppbyggnad. Uppdragen är många och ständigt vridna bortom det förväntade. Och ett nedgånget New York har nog aldrig varit så stilrent. Man har nämligen inte bara bevarat atmosfären från Walter Hills kultrulle, utan spinner vidare i ett större nät utifrån dess värld – ett nät man gärna fastnar i.”

Kristofer Ahlström

Bully (2006)

Playstation 2/PC/Xbox 360/Wii

”I kärnan är ’Bully’ en svartögd satir om auktoritets- och maktmissbruk. Till exempel skildras de vuxna som korrumperade alkisar som smyger runt bland porrhyllorna i videobutiken och mest strävar efter att kuva allt omkring sig. Liksom den oinsatta vuxenvärld som nu vill fördöma det här spelet. Jimmy Hopkins kanske inte är Messias. Men ’Bully’ är definitivt en profetia. Fem plus och inget annat.”

Kristofer Ahlström

Table tennis (2006)

Xbox 360

”Förbluffande realistiskt. Kontrollen verkar till en början simpel men när man efter ett par timmars träning finner sig själv i blixtrande slagdueller inser man att djupet är bottenlöst.”

Peter Ottsjö

Grand theft auto IV (2008)

Xbox 360/Playstation 3/PC

”Tidernas bästa digitala New York-tolkning.”

Peter Ottsjö
 

Red dead redemption (2010)

Xbox 360/Playstation 3

”Det har gjorts försök förut att göra sandlåda av mellanvästern – ’Gun’ var ett hyfsat sådant – men det har aldrig gjorts så här bra. Jag vet inte om ’Red dead redemption’ är det snyggaste spelet jag har sett men det är definitivt det vackraste: stjärnklara nätter som blöder över i gryningar, fantastiska solnedgångar över ett kaktusklätt präriepanorama.”

Kristofer Ahlström

ARTIKELN HANDLAR OM