Spelskapare sågar succén ”LA noire”

Far cry 2-regissör dissar
Rockstars hyllade drama

KITSCH? Clint Hocking låter sig minsann inte imponeras av ”LA noire”.
SPELA

”LA noire” är redan ännu en framgångssaga för Rockstar.

Men alla är inte lika imponerade av den säregna deckarthrillern.

”Far cry 2”-regissören Clint Hocking tycker att spelet är våldsamt överskattat.

”LA noire” har rusat in på försäljningslistorna världen över. I Storbritannien har det blivit bäst säljande debutspelet i en serie genom tiderna. Kritikerna har hyllat spelet närmast unisont. Spelas Kristofer Ahlström gav det fyra plus och menar att det, när det är som bäst, suger ”in en i en värld med egna premisser som man accepterar och omfamnar och får en att glömma verkligheten runtom.”

En som inte är lika imponerad är spelskaparen Clint Hocking, regissören bakom storspelet ”Far cry 2”, som på sin Twitter inte skräder orden. Han menar att ”LA noire” är ett typexempel på varför spel aldrig kan bli konst och kallar spelet kitsch: ”Oinspirerat och narcissistiskt. Det har inget originellt att säga och det som sägs är dåligt.”

Hocking drar paralleller till filmens värld och konstaterar att poliskommissarien James Donnelly i ”LA noire” är ett simpelt plagiat av ”LA konfidentiellt”-kommissarien Dudley Smith.

Rockstar och Team Bondi får sig med andra ord en rejäl salva. Hocking nämner dock inget om de märkbara likheter hans eget ”Far cry 2” har med boken ”Heart of darkness”.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM