Spektakulärt ospännande

Codemasters misslyckas totalt med att hotta upp Operation flashpoint

OHETT Trots Codemasters försök att modernisera ”Operation flashpoint” är ”Red river” slött och påfrestande.
SPELA

FPS Det är lätt att tro att man stoppat i fel skiva i sin spelmaskin när man startar ”Operation flashpoint: Red river”. Den extremnördiga soldatsimulatorserien är känd för sin kompromisslösa attityd och sina realistiska strider. Inte så mycket för ironiskt coola introfilmer där ord faller in i bild som om de vore fästa i gångjärn och där landskapsbilder byts ut som i en flashig diabildsvisning.

Jämför krig med oralsex

Att Codemasters varit måna om att hotta upp sin gamla spelserie är inledningsvis tydligt. Tyvärr märks det inte när själva spelet väl startar.

Det extremt stereotypa befälet som konstant maler order över hörlurarna – och som gärna jämför krig med oralsex – hör hemma på ett museum.

De ständiga språngmarscherna man hela tiden tvingas till för att ta sig till nästa strid kunde gott ha kortats ner med några mil. Öken och stäppmark är spektakulärt ospännande terräng för en taktisk shooter.

Fattas folkvett

Dessutom vore det trevligt om AI-soldaterna man kommenderar runt hade lite vanligt folkvett. Att stå tre meter bakom en jordvall är inte att ta skydd. Det är att ta livet av sig.

Till spelets försvar är det ganska roligt i co-op, men det kanske mest kan härledas till de ”Star wars”-minnande gröna laserstrålar som fiendernas AK-47:or spyr ur sig.

Realism kan tydligen ta sig uttryck i många olika former.

FAKTA

➕➕ Operation flashpoint: Red river

Från 18 år

Format: Xbox 360 (399 kr), Playstation 3 (399 kr), PC (399 kr)

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM