– Playstation 4 släpps nästa år

Ryktet: Har Kinect-liknande rörelsekontroll, släpps 2012

SPELA

Nintendos planerade 2012-släpp av deras nästa konsol, Wii U, kan ha fått fart på konkurrenten Sony.

Nu hävdas det att Playstation 4 kommer släppas under samma år.

Representanter för såväl Sony som Microsoft har varit noga med att påpeka att respektive företag bidar sin tid när det gäller nästa generations spelkonsoler.

Så sent som förra månaden hävdade Sonys europeiska chef Andrew House i en intervju med Spela att Playstation 3 ska ha en livscykel på tio år.

20 miljoner exemplar byggs

Men det är klart, det hindrar ju inte Playstation 4 från att släppas 2012.

Det är Taiwan-baserade komponenttillverkare som avslöjat Sonys planer för The Digitimes. Uppenbarligen ska Foxconn och Pegatron Technology, som är det företag som plockar ihop Playstation 3, även bygga uppföljaren. Konsolen sägs inkludera en Kinect-liknande rörelsekontroll. 20 miljoner konsoler ska vara redo att skeppas under 2012, vilket låter väl optimistiskt.

Kapplöpning

Det som talar för att det kan finnas ett korn av sanning i det här är att Sony, med största sannolikhet, inte gärna vill vara sist ut med sin konsol igen. Playstation 3 led rejält av att både Wii och Xbox 360 hade funnits på marknaden i över ett år när den släpptes i Europa 2007, även om den sedan dess tagit in försprånget Microsofts konsol skaffat sig.

Jonas Högberg