Rockstar öppnar egen filmstudio

Kontroversiella spelföretaget
öppnar ny filial – läge för film
baserad på GTA-spelen?

Ny chans? Enligt Variety skulle Eminem ha huvudrollen i en ”GTA”-film som var på gång 2008.
SPELA

De har redan lagt spelvärlden för sina fötter.

Nu är det dags för ”Grand theft autos” skapare Rockstar att erövra filmens värld.

Rockstar har alltid haft en filmisk känsla i sina spel. Som blivit mer och mer påtaglig med åren. Tidigare i våras förärades deras senaste spel ”LA noire” en plats på filmfestivalen Tribeca, som första spel någonsin.

Vill göra ”GTA”-filmen själva

Så det är inte särskilt förvånande att Take-Two, Rockstars utgivare och ägare, registrerat varumärket Rockstar Films. Enligt Systemlink Alt, som grävt fram informationen, registrerades namnet 21 december 2010 och företagets syfte är att göra ”animerad film som innehåller underhållning, det vill säga action, äventyr, drama, komedi, dokumentära teman.”

Dan Houser, spelhusets grundare och kreativa geni, hävdade i en intervju med Hollywood Reporter i maj i år att anledningen till att vi ännu inte fått se en film med ”Grand theft auto”-licensen är att man helst skulle vilja göra den själva.

Tilltänkta stjärnan: Eminem

– Om vi skulle försöka göra en film skulle vi vilja göra den själva, eller åtminstone arbeta tillsammans med de bästa filmskaparna, om slutresultatet suger så vet vi att vi misslyckades på våra egna villkor, sa Houser. Men det skulle ta en hel del tid, och att göra spel rätt tar en hel del tid. Så visst händer det att vi kanske gör film en dag, med rätt utrustning och rätt partner, men vi har inte hittat tiden att göra det än.

Så sent som 2008 avslöjade Variety att en ”GTA”-film med Eminem i huvudrollen var på gång, men hela projektet gick upp i rök i sista sekunden eftersom Take-Two inte kunde komma överens med filmbolaget ifråga.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM