Måste duscha bort skammen

Nya Harry Potter-spelet
häpnadsväckande uselt

1 av 3
SPELA

ACTION Harry Potter är i desperat behov av semester. Den populäre trollkarlen har nämligen hamnat i dåligt sällskap (utvecklaren EA Bright Light Studio) och i sitt förhoppningsvis sista spel baserat på den sista filmen baserad på den sista boken fått för sig att han ska leka ”Gears of war”. Alla klassiska trollformler (stupefy, expulso, impedimenta) har stöpts om i en och samma form: kulsprutans.

Så Harry och hans vänner springer omkring i grottor på Gringotts och runt Hogwarts, tar skydd bakom stenhögar och raserade husväggar och skjuter dödsätare på löpande band. Utförandet är inte lika katastrofalt dåligt som vissa andra filmlicensspel (jag tittar på dig, ”The golden compass”), men jag har oerhört svårt att förstå själva upplägget. När blev Harry Potter en hjärndöd actionhjälte?

Och även om spelmekaniken är okej så både syns och känns det att det här är ett spel som är så själlöst att inte ens en dementor skulle närma sig det frivilligt. Ron, Hermione och de andra medkämparna står för ofta i vägen, många av bossfajterna skiljer sig inte nämnvärt från de vanliga striderna, och de klonade fienderna känns tröttsamma efter ungefär fem minuter.

Tack och lov varar det hela bara i fyra timmar. Sedan är det slut. Harry får sin semester. Och vi kan försöka våldtäktsduscha bort minnet av det här spelet.

FAKTA

➕ Harry Potter and the deathly hallows part 2

Från 12 år

Format: Playstation 3 (499 kr), Xbox 360 (499 kr)

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg