”Doom”-skaparen dissar indieutvecklarnas attityd

John Carmack försvarar sin egen älsklingsgenre

PAPPA ÄR ARG Spelutvecklarlegenden John Carmack tycker att vissa indieutvecklare har en respektlös attityd.
SPELA

De flesta stora spelskapare brukar hylla indieutvecklare för deras visioner och framåtanda.

Inte Id Softwares grundare, John Carmack.

Han tycker att de uppfinningsrika undergroundutvecklarna är ”dryga”.

John Carmack är anrika spelhuset Id Softwares förgundsfigur. Han betraktas även som grundaren av fps-genren med spel som ”Wolfenstein 3D”, ”Doom” och ”Quake”. En genre Carmack håller varmt om hjärtat och som han tar varje chans att försvara mot fräna kritiker.

I en intervju med Industry Gamers går det tekniska geniet hårt åt de utvecklare och journalister som hävdar att förstapersonsgenren saknar kreativitet. Han menar att folk gillar den beprövade formeln, och att det är ett misstag att inte ta det i beaktning.

– Om de köper nästa ”Call of duty” så är det för att de älskade det förra spelet och vill ha mer av det goda, sa en märkbart irriterad Carmack. Så jag gillar inte människor som ser på saker ur den kreativa auteurens perspektiv. Det är liksom ”åh, vi är inte kreativa”. Men vi skapar saker av värde för folk – det är vårt jobb! Det är inte att göra något som ingen någonsin sett förut. Det är att göra något som folk älskar så mycket att de är villiga att ge oss pengar för det.

– Vissa av indieutvecklarna har verkligen en överlägsen, snorkig attityd kring det här. Det är precis som att om något är populärt så är det inte bra. Och det stämmer helt enkelt inte.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM