– Xbox 720 har grafik på samma nivå som ”Avatar”

AMD hajpar nästa generations tv-spel

SPELGRAFIK? Precis så här snygga blir framtidens spel, enligt AMD.
SPELA

Uppsnacket inför nästa generations konsoler har bara börjat.

Den mest uppseendeväckande profetia levererar AMD:

Microsofts uppföljare till Xbox 360 kommer ha grafik så snygg att den kan mäta sig med filmen ”Avatar”.

När AMD pratar lyssnar man. Teknikjätten stod för den grafiska hårdvaran i Microsofts nuvarande spelkonsol Xbox 360 och förväntas vara lika inblandad i uppföljaren.

I en intervju med det amerikanska officiella Xbox-magasinet säger Neal Robison, chef för ISV-avdelningen på AMD, att Xbox 720 kommer ha grafik i samma klass som James Camerons hyllade 3D-film ”Avatar”. Sådana höjder är inte möjligt ens på pc än på ett tag.

AMD-chefen ville inte gå in på om det de facto är hans företag som jobbar med nästa Xbox, men var inte heller rädd för att avslöja mer detaljer om den.

Ai:n och fysikhanteringen kommer bland annat vara på en galet avancerad nivå. Robison menar att datorstyrda fotgängare i spel som ”Grand theft auto” eller ”Saints row” kommer ha en helt egen personlighet. Om man alltså avlossar ett skott i en folkmassa så kommer inte alla längre att reagera på samma sätt. Det kommer inte att finnas någon pöbelmentalitet, alla datorstyrda karaktärer kommer ha sina egna individuella karaktärsdrag.

Jonas Högberg