Nintendo skänker 20 spel till fansen

Desperata åtgärden: sänker priset på 3DS

ÅTERUPPSTÅNDEN KLASSIKER ”Mario kart: Super circuit” är ett av alla de spel som nuvarande ägare av Nintendo 3DS så småningom kommer kunna ladda ner gratis.
SPELA

Nintendos bärbara 3D-konsol har långt ifrån lyckats möta den förväntade försäljningskvoten.

Nu sänker det japanska spelföretaget priset på Nintendo 3DS med en tredjedel.

De som redan köpt maskinen får dessutom en saftig present – 20 spel.

PROBLEMBARN Nintendo sänker priset på sin 3DS för att öka försäljningen.

3,3 miljoner. Så många exemplar av den imponerande 3DS har Nintendo sålt sedan releasen i februari/mars, enligt VG Chartz. Mellan april och juni såldes mindre än en miljon 3DS-enheter. För Nintendo, som är vana vid att deras konsoler säljer som smör i solsken, är det en rekorddålig start.

Analytiker har spekulerat i att det är det väl tilltagna priset på 2500 kr som distanserat köparna. Och nu verkar det som att Nintendo kryper till korset och ger dem rätt.

Sänks med en tredjedel

Från och med den 12 augusti kapar Nintendo 3DS-priset med en tredjedel världen över (det exakta priset i Sverige är ännu okänt). Det betyder att Nintendo hädanefter kommer förlora pengar på varje konsol de säljer, enligt en rapport från Bloomberg Japan. Den japanska speljätten sällar sig alltså till Sony och Microsoft, som också säljer sina maskiner billigt för att sedan väga upp detta med en ökad spelförsäljning.

Nintendo är nu oroliga över att deras fans kan komma att förlora sin tillit till företaget.

”Aldrig någonsin i Nintendos historia har vi sänkt en konsols prislapp så markant”, hävdades det i ett pressmeddelande. ”Vi är medvetna att det här kan få er som stött Nintendo 3DS från början att tappa tron på oss, och det är verkligen inte vår avsikt.”

Gratis klassiker

Därför utannonserade det Kyoto-baserade spelföretaget att alla som redan köpt konsolen för det ursprungliga priset kommer få en hel del presenter att trösta sig med. Så länge man har registrerat sig på 3DS e-butik innan den 12 augusti kommer man, innan året är slut, ges tillfälle att ladda ner tio gratis Nes-spel och tio gratis Game Boy- eller Game Boy Advance-spel. Nes-spelen inkluderar klassiker som ”Super Mario bros”, ”Donkey Kong jr”, ”Ballon fight”, ”Ice climber” och ”Zelda”, medan ”Yoshi’s island: Super Mario advance 3”, ”Metroid fusion”, ”Warioware inc”, ”Mario kart: Super circuit” och ”Mario vs Donkey Kong” är några av de mer prominenta Game Boy Advance-titlarna.

Just de sistnämnda kan verkligen anses som en exklusiv present eftersom Nintendo inte har några planer att göra dem tillgängliga för den övriga publiken.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM