E-SPORTNYTT

Nyheter & snackisar från e-sportvärlden

1 av 3 | Foto: FRAGBITE
THORZAIN
SPELA

Vilka är de hetaste spelen, stjärnorna och snackisarna i e-sportvärlden?

Spelas Michael Gill har svaren.

E-sportsnackisen

SK värvar koreanskt

Efter att e-sportinstitutionen SK Gaming gjorde sig av med sin ”Starcraft 2”-sektion tidigare i sommar var det många som förväntade sig en ny storsatsning. Men ingen hade nog räknat med vad som hände. Koreanska stjärnduon MC och Nada kommer hädanefter spela för både SK och koreanska moderklubben oGs – samtidigt. Frågan är om det här är ett avancerat snedsteg eller ekonomiskt genidrag.
 

E-sportstjärnan

Manuel ”Grubby” Schenkhuizen

Starcraft 2/Warcraft 3

Holländske Manuel Schenkhuizen har precis börjat jobba upp sitt namn som ”Starcraft 2”-spelare, men för den som känner sin e-sporthistoria är han långt ifrån en ny bekantskap. I ”Warcraft 3” räknas Grubby som tidernas bästa västerländska spelare. Trots en hel hylla pokaler räknas nog semifinalvinsten mot omöjliga Jang ”Moon” Jae som Grubbys främsta prestation – hittills.
 

E-sportspelet

Counter-strike

Tidernas kanske främsta e-sporttitel, ”Counter-strike”, var ursprungligen en användarskapad modifikation av klassiska ”Half-life”. Det taktiska, lite långsammare spelet sopade banan med snabba ”Quake” när det lanserades 1999 – och spelas i stor utsträckning än idag. Koordinerat lagspel, god kommunikation och planerat metaspel är ett måste för att lyckas i ”CS”.
 

Gill ogillar...

...spelutvecklare som inte litar på communityt. Vad säger man om utvecklare som inte vågar dela med sig av den kreativa makten till spelarna själva? Som inte vill riskera att någon bygger ett eget ”Counter-strike” av deras spel? Handlar det om girighet eller stolthet? Kan ”Battlefield 3”, till exempel, bli odödligt utan publika modifieringsverktyg?
 

Svensktempen

1. SK Gaming

Counter-strike

Helsvenska ”Counter-strike” laget SK Gaming fortsätter att befästa sin absoluta topposition. Nu senast efter vinst i Intel Challenge Super Cup 8.

2. Marcus ”Thorzain” Eklöf

Starcraft 2

Thorzain förbereder sig inför flytten till Sydkorea och näst högsta divisionen i GSL med att klättra i onlineturneringar.

3. Lions

Counter-strike
Spelarcirkusen i ”CS”-klanen Lions fortsätter. Enligt Fragbite.se kommer lagets senaste spelarbyten innebära att man missar deltagande i Gamegune-turneringen.

Följ Spela!

Vill du också ha koll på när vi publicerat nya recensioner, förtittar, krönikor och reportage?

Du kan följa Spela på både Twitter och Facebook.

Följ oss på Twitter här!

Följ oss på Facebook här!

Michael Gill

ARTIKELN HANDLAR OM