”The old republic” är redan en succé

EA: Snabbast växande mmo-spelet någonsin

1 av 7
SPELA

Succén är ett faktum för ”Star wars: The old republic”.

Onlinerollspelet är det snabbast växande någonsin, enligt Electronic Arts. Och analytiker menar att det kan ha sålts i tre miljoner exemplar innan mars månad är slut.

Det tog bara några dagar, sedan hade en miljon spelare registrerat sig för att spela ”Star wars: The old republic”. Det säger Electronic Arts, som även delat med sig av en rad andra bedrifter.

60 miljoner speltimmar

Spelarna har loggat 60 miljoner timmar i spelet – det är lika med att se alla sex ”Star wars”-filmer över fyra miljoner gånger.

Genomsnittstiden som en spelare tillbringar med spelet per dag är fem timmar.

Det har skapats mer än 810 000 jediriddare och 850 000 sithkrigare.

Mer än tre miljarder icke spelbara karaktärer har dödats.

Biowares medgrundare och chef, Ray Muzyka, är med andra ord mer än nöjd med det succéartade släppet.

– I och med att vi redan hade en miljon spelare kort efter releasen så har ”The old republic” blivit det snabbast växande prenumerationsbaserade onlinerollspelet i spelbranschens historia, säger han i ett pressmeddelande.

Stort försprång för ”WoW”

Det ser dock inte ut att sluta där heller. Enligt Gamasutra förutspår nu analysföretaget Baird Equity Research att spelet bara kommer att fortsätta att växa. Firmans Colin Sebastian menar att spelet antagligen kommer att ha sålt i tre miljoner exemplar innan mars månad är slut, men poängterar samtidigt att det inte behöver betyda lika många prenumeranter.

”The old republic” har dock fortfarande en bra bit upp till ”World of Warcrafts” höjder. I den senaste mätningen i november 2011 kom man fram till att Blizzards gigant har 10,3 miljoner spelare.

Jonas Högberg