Kanye diskuterar spelidéer med ”Angry birds”-studion

Stjärnan i samtal med Rovio

SPELA

Hiphop-stjärnan Kanye West samarbetar gärna med digniteter som Louis Vitton och Nike.

Om ryktena stämmer kan snart finska ”Angry birds”-utvecklaren Rovio räkna in sig i samma skara.

Kanye West vill förändra (och kanske ta över) världen. Så låter det i alla fall på megastjärnans Twitter, där han i början av året berättade att han startat ett nytt designprojekt som ska föra samman arkitekter, regissörer, musiker, författare, experter på sociala medier, app-utvecklare, kläddesigners, advokater, bankirer, vetenskapsmän och lärare i syfte att skapa ”nya produkter och erfarenheter”.

Brainstormade i London

West hade även med spelutvecklare på den långa listan över yrkesmänniskor han vill jobba med, och frågan är om han inte redan kan bocka av den punkten. Engelska tidningen The Sun rapporterar nu att West haft ett möte med finska Rovio, spelstudion som ligger bakom ”Angry birds”, i London.

– Kanye träffade ”Angry birds”-skaparna på ett sent möte i huvudstaden, sa en anonym källa till tidningen. Det var hans idé. De brainstormade idéer och pratade om olika sätt som de kunde jobba med varandra på.

Svenska artister heta i spelvärlden

Förra året tackade Rovio enligt New York Times nej till att bli uppköpta av ”Farmville”-utvecklaren Zynga för i runda slängar 15 miljarder kronor. Priset på företaget lär bara stiga om samarbetet med Kanye West stämmer.

Det har på senare tid blivit hett för musiker att på olika sätt liera sig med spelföretag. Såväl Katy Perry som Lady Gaga har lanserat sig själva och sin musik i ”The sims 3” respektive ”Farmville”. Förra året rappade Adam Tensta ledmotivet i nyversionen av ”Street fighter III: Third strike”, och året dessförinnan nådde José Gonzalez internationell framgång för sin medverkan i ”Red dead redemption”.

Jonas Högberg