Sony muntras upp – av Nintendos succé

”Succén för Nintendo 3DS bevisar att det visst finns plats för bärbara konsoler”

Playstation Vita
SPELA

Nya Playstation Vita har inte varit någon hejdundrande succé i Japan.

Men Sony har tillförsikt.

Och gläds istället åt värste rivalens framgångar.

I december släpptes Playstation Vita i Japan. Men någon omedelbar succé blev det inte. Nintendo 3DS fortsatte att dominera försäljningstoppen, något konsolen gjort i flera månader nu.

Sony-chefen Jim Ryan menar att det är något – positivt.

”Finns plats för bärbar konsol”

– En av de saker som är uppmuntrande med 3DS-försäljningen under julhandeln är att det förvirrar pessimisterna som säger att det inte finns någon plats på marknaden för en dedikerad bärbar spelkonsol, säger Ryan till MCV.

– Det finns två distinkt olika marknader. Kvaliteten, inlevelsen, och den berikande upplevelse som vi tror att vi kommer kunna erbjuda med Vita överträffar allt som vi tycker finns tillgängligt på smarta telefoner.

Skräddarsydda prislappar

Jim Ryan är även av uppfattningen att de många olika prisnivåerna för de spel som släpps till Playstation Vita kommer vara en gynnsam faktor. Det ska finnas spel för sju kronor, spel för 500 kronor – och en hel del prislappar däremellan.

– Vi har närmat oss prissättningen på ett ganska intelligent, skräddarsytt sätt den här gången. Med Playstation Vita erkänner vi de bärbara spelens nya verklighet, vi har granskat varje titel och dess förtjänster noggrant. ”Uncharted” är ett spel som vi känner är berättigat en hög prislapp. Några av de andra spelen är kanske mindre grandiosa i sin skala, och vi har prissatt dem därefter.

Jonas Högberg