Tackar Resident evil – för sin höga ålder

”Jag har det att tacka för att jag lyckats bli 74 år gammal”

”Så bra” Shiro Suzuki hyllar ”Resident evil 4” i ett Youtube-klipp som utvecklaren Capcom lagt upp.
SPELA

Borde fler äldre människor spela tv-spel?

Det tycker japanska nyhetsankaret Shiro Suzuki, 74.

Och om han får välja ska de spela ”Resident evil”.

Han är Japans svar på Claes Elfsberg. Men Shiro Suzuki, 74, är egentligen inte mest känd som nyhetsankare, utan som hardcore-gamer.

Älskar ”Resident evil 4”

Suzuki började spela spel för 15 år sedan, enligt Kotaku, och hittade snart sitt kall i livet – speciellt när han provade på zombiedödarserien ”Resident evil”. Han har varvat ”Resident evil 4” på den tuffaste svårighetsgraden fem gånger, och noterat hela 178 270 poäng i Mercenaries-läget. Suzuki är så hängiven sin hobby att han till och med bär speciella solglasögon när han spelar för att prestera så bra som möjligt.

– Jag började med ”Super Mario bros”, säger han till Kotaku. Och sedan gick jag vidare till ”Gradius”, ”Parodius”, ”Castlevania” och ”Resident evil”-serien.

”Tv-spel gör dig bättre som människa”

Så när Capcom anordnade ett speciellt ”Resident evil”-event i Tokyo härom veckan var det en självklarhet att bjuda in Suzuki – som passade på att hylla såväl spelserien som tv-spelande i sig.

– Jag har ”Resident evil” att tacka för att jag lyckats bli 74 år gammal, sa han. Jag vill att andra äldre människor också ska spela tv-spel. Det gör dig bättre som människa.

Suzuki är övertygad om att spelandet har hjälpt honom mycket i hans vardag. När han skulle ta körkort anmärkte instruktören att Suzukis reflexer kanske till och med blivit ”för skarpa”, tack vare allt spelande.

– Att vara tålmodig, att uthärda rädsla, att tåla smärta – det är vad tv-spel kan ge oss, säger Suzuki.

Jonas Högberg