Paul McCartney skriver musiken till ett tv-spel

”Väldigt fascinerande marknad”

Foto: AP
Paul McCartney.
SPELA

För den lite äldre generationen kommer Paul McCartney alltid att vara en av de allra största.

Men hur ska den gamle popräven gå tillväga för att nå ut till dagens ungdomar?

Genom att skriva musik till ett tv-spel, så klart.

Paul McCartney spelar inte tv-spel. Men han gör gärna musiken till dem.

Det är i en intervju med tyska tidningen Die Zeit som musiklegenden avslöjar att han än en gång jobbar med musiken till ett spel.

Var med i ”Rock band”

Redan 2010 var han, tillsammans med Ringo Starr, inblandad i en spelproduktion – ”The Beatles: Rock band”. Då handlade det dock om McCartneys storhetstid på 60-talet. Den här gången ska han istället skriva nytt material. Vad spelet heter avslöjar han inte, men anledningen till det hela verkar helt enkelt vara att det är ett sätt för honom att skaffa nya fans.

”Säljer mer än skivor”

– Jag jobbar för närvarande med musik till ett tv-spel, säger McCartney till Die Zeit. Det är en väldigt fascinerande marknad. Ett nytt tv-spel säljer betydligt mer än vad en cd-skiva gör nuförtiden. Och man når en helt annan publik. Antagligen är det här första gången som många ungdomar kommer höra min musik, i ett spel. Och kanske kan det vara lika inspirerande för dem som jazz är för mig.

McCartney säger också att han inte spelar tv-spel själv, men mest eftersom han inte har tid. Vid 69 års ålder har nämligen den före detta Beatles- och Wings-medlemmen fortfarande fullt upp med ständiga nya projekt.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM