Enorm påstådd ”GTA V”-läcka

Före detta anställd sägs läcka mängder av info

SPELA

En före detta Rockstar-anställd har avslöjat information om ”Grand theft auto V”.

Om man väljer att tro på att dennes kompis skulle göra det åt honom i en forum-tråd på Gamespot, det vill säga.

Gör man det kan man bland annat glädja sig åt att spelets karta ser ut att bli fem gånger så stor som i ”Grand theft auto IV”.

En ny användare på Gamespot postade för några veckor sedan ett stort inlägg på spelsajtens forum med drivor av information om hett efterlängtade ”Grand theft auto V”. En moderator raderade forumposten kort därpå, men nu i veckan letade Videogames 24/7 upp inlägget via Googles cacheminne.

Kan knarka i spelet

Användaren Gloggle hänvisar till en kompis som ska ha jobbat på Rockstar. Denna vän ska ha blivit uppsagd från företaget efter att ha betett sig illa, och sägs nu vilja hämnas på Rockstar genom att avslöja allt han vet om ”Grand theft auto V”.

Det som röjs är att huvudpersonen heter Albert Da Silva, är till hälften latinamerikan och har ett förflutet i en maffiafamilj från Vice City. Han har en son som sägs vara ”en stereotypisk ’Call of duty’-spelare, lat, odräglig, skriker rasistiska förolämpningar online och helt besatt av förstapersonsskjutare.”

Radiostationer ska nu ha autentiska trafikrapporter som kan hjälpa spelarna välja vilken väg de vill använda för att ta sig fram så fort som möjligt i Los Santos. Hjälten kan använda knark i spelet, vilket ger olika effekter. Röker man gräs på öppen gata ser man dock till att man får polisen efter sig.

Multiplayer för 32 spelare

Multiplayer rymmer 32 spelare på Xbox 360 och Playstation 3, och numera finns möjligheten att bilda gäng med sina polare. Kartan är fem gånger så stor som i ”Grand theft auto IV”, varav hälften tas upp av Los Santos. Man ska även kunna flyga flygplan, och det gäller såväl gamla stridsplan från andra världskriget som nya jetplan.

Releasedatumet är satt till maj 2013. Och just det är väl egentligen det mest trovärdiga i den här rapporten om man betänker att Rockstar har haft för vana att släppa sina spel i maj på senare tid. I år är det ”Max Payne 3”, förra året var det ”LA noire”, 2010 var det ”Red dead redemption”.

Jonas Högberg