Mega Man får egen parfym

Epic-scents lanserar doft baserad på blå bombaren

SPELA

Den gamle spelhjälten Mega Man ger sig in i en för honom helt ny bransch.

Glöm Chanel no 5 och Aqua di Gio.

Möt rena, modiga, maskulina parfymen Cool Rush.

Det låter som ett skämt, men det är faktiskt sant – den blå bombaren har fått en egen parfym.

Det hela avslöjades på Comic Con i helgen. Capcom har ingått ett samarbete med Connecticut-baserade parfymföretaget Epic-Scents som resulterat i två parfymer baserade på Mega Man och kompisen Proto Man.

Renhet, mod och maskulinitet

– Vi vill att gamers ska veta att vi gör en doft som är en upplevelse av vem karaktären är, säger Epic-scents projektledare Jim Kavanaugh till Polygon. Vi säger inte att det är så här metallroboten Mega Man luktar, det här är en doft som uttrycker honom.

För att lyckas med det har Epic-scents frågat ut spelare om de båda spelhjältarnas egenskaper och karaktärsdrag. I fallet Mega Man blev det renhet, mod och maskulinitet, något som resulterat i parfymen Cool Rush. Renheten representeras av en tropisk bris, maskuliniteten av musk och modet liknas vid ett stänk av citrus.

Proto Mans doft: kanel

Proto Man, å sin sida, har fått en parfym som kallas Apple Cinnamon. Kavanaugh säger att den är ”en aning kryddig eftersom han är lite av en rebell”.

Än så länge har Epic-scents inte buteljerat de båda dofterna. Till en början ska de säljas som luftrenare i form av små figurer, men företaget hoppas även kunna göra parfymflaskor i ett senare skede. Epic-Scents medger också att man förhandlar med flera andra spelföretag i hopp om att kunna utöka sin produktlinje.

Jonas Högberg