Följ Nordic Nationals direkt på Aftonbladet

Hela turneringen direkt-
sänds på aftonbladet.se

SPELA

Nu på lördag är det äntligen dags för Nordic Nationals – Blizzards stora, prestigefyllda ”Starcraft II”-turnering i Stockholm.

Och självklart sänder Aftonbladet hela arrangemanget live.

– Det är tydligt att det finns ett enormt e-sportintresse bland våra läsare. Därför är det väldigt spännande att kunna direktsända turneringen där Sveriges elit gör upp, säger Alfred Holmgren, spelredaktör.

Den nordiska deltävlingen i ”Starcraft II”-VM närmar sig med stormsteg.

Redan nu på lördag, den 28 juli, avgörs sommarens stora e-sportfest.

Den som vill följa Nordic Nationals-turneringen på plats, samt ta chansen att prova på kommande expansionen ”Heart of the swarm”, kan köpa biljetter till tävlingen här. Det hela går av stapeln på Annexet i Stockholm.

Men tävlingen direktsänds också här på aftonbladet.se. Hela dagen på lördag kommer man kunna följa de nordiska ”Starcraft II”-stjärnornas framfart, vägledd av Aftonbladets kommentatorer Marcel ”Maven” Mattson och Tom ”Endarspire” Bramler.

Se allt live – på Aftonbladet

Nordic Nationals, som sponsras av Aftonbladet, är den senaste i raden av stora e-sporthändelser som direktsänds på aftonbladet.se.

Sändningen genomförs i samarbete med Dreamhack, som även arrangerar själva turneringen.

– Det är tydligt att det finns ett enormt e-sportintresse bland våra läsare. Därför är det väldigt spännande att kunna direktsända turneringen där Sveriges elit gör upp, säger Alfred Holmgren, Aftonbladets spelredaktör.

Svenska turneringen viktigast

Nordic Nationals öppnar klockan 10.00 på lördag. 14.30 spelas den norska finalen, 16.00 den danska och 17.30 den finska.

Men viktigast blir den svenska turneringen, som kommer igång på allvar framåt kvällen. Här drabbar internationella storstjärnor som

samman.

Första svenska semifinalen sänds 20.00, den andra 21.00. Förlorarna möts sedan i en bronsmatch 22.00, medan finalen startar 23.00. Redan i semifinalen kan favorittippade Sydkorea-proffset Johan ”Naniwa” Lucchesi komma att ställas mot SM-vinnaren Marcus ”Thorzain” Eklöf.

Här kan du köpa biljetter till Nordic Nationals-turneringen! Evenemanget kommer även direktsändas på aftonbladet.se.

FAKTA

Översiktsschema för Nordic Nationals-turneringen

Blizzards eget Starcraft II-VM

Nordic Nationals är den nordiska deltävlingen i Blizzards nya satsning på en officiell, världsomspännande ”Starcraft II”-turnering.

Mästerskapet består av nationella kval i 28 olika länder som sedan leder till kontinentsfinaler, varpå det hela avslutas med en stor VM-final.

I Nordic Nationals kommer 16 svenskar att göra upp om tre platser till den europeiska finalen. Representater från Finland, Danmark och Norge kommer också tävla på Annexet i Stockholm den 28 juli, men där finns det bara en plats per land i potten.

Jonas Högberg

ARTIKELN HANDLAR OM