Stjärnkommentatorer till Starcraft II-EM i Globen

”De är störst i världen”

1 av 8
SPELA

”Starcraft II”-EM närmar sig med stormsteg.

Den 15–16 september går det blytunga evenemanget av stapeln i Globen.

Och nu är det klart vilka som kommenterar turneringen: den amerikanska stjärnduon ”Tastosis – the Casting Archon”.

Hösten verkar redan vara här, men är det något som kommer lysa upp det våta höstdunklet så är det hett emotsedda ”Starcraft II”-EM – som alltså kommer spelas i Sverige, i Globen, den 15-16 september.

”De är de mest ansedda”

Och nu kan Aftonbladet, som är turneringens mediepartner och sänder hela spektaklet på aftonbladet.se, avslöja att de europeiska stjärnspelarna får sällskap av kanske världens mest eftertraktade och älskade kommentatorduo: Nick ”Tasteless” Plott och Dan ”Artosis” Stemkosi. Eller ”Tastosis – the Casting Archon” som de även kallas.

Tomas Hermansson, e-sport-chef på arrangören Dreamhack, är jublande glad när Spela ringer upp honom.

– Det är de två största kommentatorerna just nu, säger han. Det finns väl ett tjugotal bra kommentatorer i världen, och även om det inte finns någon officiell rankning så är Tasteless och Artosis de mest ansedda.

Biljetter finns kvar

De båda amerikanerna kommenterar i vanliga fall den koreanska högstaligan och har på kort tid blivit ansiktet utåt för ”Starcraft II”, menar Hermansson. Duon kommenterar även de riktigt stora ”Starcraft II”-turneringarna, ett tydligt bevis på Globen-turneringens status.

– Det här känns väldigt viktigt för eventet, säger Hermansson. De har varit en gång i Sverige tidigare när vi körde i Kinnarps arena i Jönköping, men det här är ju så mycket större. Jag tror det kommer passa dem att köra i Globen inför stor publik, de är ju vana vid det.

Det finns ännu platser kvar att köpa till den stekheta september-helgen på ticnet.se.

Jonas Högberg