Första bilderna – från Josef Fares speldebut

Släpper Brothers: A tale of two sons – med Starbreeze

1 av 10
SPELA

Att filmregissören Josef Fares (”Jalla jalla”, ”Kopps”) håller på att göra ett spel tillsammans med spelutvecklaren Starbreeze har varit känt ett bra tag. Men nu har ”P13”, som det hetat tidigare, fått en officiell titel – ”Brothers: A tale of two sons”. Spelet rör två bröder som ger sig ut på en jakt efter ”Livets vatten” som de hoppas ska kunna rädda deras döende far.

– När jag först kom att tänka på ”Brothers: A tale of two sons” ville jag kombinera det starka berättande som du hittar i film med den närvaro och upplevelse som du finner i spel. Det känns väldigt skönt att äntligen få visa spelet då jag är stolt och glad över vad vi gjort, säger Josef Fares i pressutskicket.

Teasertrailern för det nedladdningsbara äventyret ser du på Speltuben. Spelet beräknas släppas nästa vår. Det är svårt att bilda sig en uppfattning om det utifrån det vi får se här, men visst påminner det stora monstret som ackompanjerar bröderna i ett av klippen om Majin från ”Majin and the forsaken kingdom”? Och visst är titeln olidligt slätstruken?

Jonas Högberg